Waddenrundvlees

Wij verkopen Waddenrund vlees. Het Waddenrund is een nieuw merk dat in eigen beheer is opgezet. Het is vlees van runderen die geboren en getogen zijn in het Waddengebied daarnaast zijn alle boeren die waddenrunderen leveren gecertificeerd met het Waddenrund certificaat. Dockum Vleesch maakt hier een speciale horeca selectie in de exclusieve delen.

Waddenrundvlees: Vlees van koeien van melkveeboeren die in het zogenaamde Waddengebied gevestigd zijn. De boeren doen aan natuurbeheer, dit houdt in dat de boer op een manier werkt die het behoud en/of de verbetering van de kwaliteit van natuur en landschap stimuleert. Het zogenaamde Waddengebied waar de koeien van het Waddenrundvlees grazen bestaat uit de Waddeneilanden en het gebied vijfentwintig kilometer landinwaarts vanuit de Waddenkust, met name in Nederland maar ook Duitsland en Denemarken vallen hieronder. De koeien van de melkveehouders die Waddenrundvlees leveren lopen tenminste het gehele weideseizoen buiten, dat wil zeggen minimaal 120 dagen van het jaar en tenminste zes uur per dag!

Gehele keten in eigen beheer

Dockum Vleesch heeft de gehele keten in eigen beheer. Iedere koe wordt geselecteerd, geslacht en verwerkt in eigen beheer. Door iedere schakel in eigen beheer te hebben kan Dockum Vleesch vlees een kwalitatief hoogwaardig stukje vlees aanbieden en dit is 100% verantwoord vlees.

Dit zijn de mooiste producten van Waddenrundvlees welke onder andere verkrijgbaar zijn:
• 
Waddenbiefstuk (gerijpt)
• Waddensteak (gerijpt/ongerijpt)
• Waddenstoofvlees
• Waddenburger
• Waddenentrecôte (gerijpt)
• Waddenribeye (gerijpt)
• Waddengehakt
• Waddentartaar
• Waddenrunderverseworst

De biefstuk, entrecôte, steak en ribeye zijn extra mals doordat het gerijpt wordt. Rijpen houdt in dat het vlees na slachting gedurende een aantal weken rust in de verpakking.