Rund is een van Nederlands meest gegeten stukken vlees. Een mals stukje entrecote, verse rosbief of een urenlang getrokken bouillon van runderschenkels, wij houden ervan. Maar van welk deel van de koe komen deze stukken vlees nou precies? We zetten het voor je op een rij!
In 2014 hield chefkok Robert Kranenborg een college bij DWDD. Zijn doel is om mensen weer enthousiast te maken voor de onbekendere delen van de koe. Omdat het zonde is om daar niet ten volle van te genieten.
“De mooiste delen van de koe eindigen vaak in de gehaktmolen of in de worst en daarmee doe je het dier, tot grote frustratie van Kranenborg, geen recht. In zijn college rekent hij af met een aantal hardnekkige mythes onder het motto: Weet wat je eet, kauw, eet minder maar beter vlees.”
Ik zou zeggen: gewoon KIJKEN, daarna weet je veel meer over rundvlees: https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/316176
Geplaatst op: 3 december 2018