“Waddenvlees, dat is vlees van koeien die grazen in het Waddengebied. De koeien van de melkveehouders die Waddenrundvlees leveren lopen tenminste het gehele weideseizoen buiten. Dat zijn minimaal 120 dagen van het jaar en tenminste zes uur per dag. Doe ze dat maar eens na 😉 De boeren in dit gebied doen aan natuurbeheer, dat betekent dat de boer het behoud en de verbetering van de kwaliteit van natuur en landschap stimuleert.”

Kâld Kletske is een bier dat in 2014 is ontwikkeld en gebrouwen door wijlen Sytze Hoogstins van brouwerij de Hoge Stins. Het overlijden van de oprichter en hoofdbrouwer in augustus 2017 deed het Kâld Kletske alles behalve ophouden van bestaan. In Dokkum is een compleet nieuwe brouwerij gerealiseerd als eerbetoon aan Sytze Hoogstins. Brouwerij Dockum is voorzien van een proeflokaal met eetgelegenheid vanwaaruit je de brouwinstallatie en gisttanks kunt zien. De brouwerij wordt mogelijk gemaakt door Leon v/d Meer, René de Heij en Erwin Postma.

Lieuwe Weidenaar behoort tot de derde generatie worstenmakers binnen het familiebedrijf Weidenaar. Producten uit de worstenmakerij zijn al meerdere malen zijn bekroond met goud. De droge worst van Weidenaar is zelfs kampioensworst van Nederland. Familiebedrijf Weidenaar bestaat al meer dan 90 jaar en maakt nog steeds met veel plezier de lekkerste producten voor het noorden van het land. “Het leukste vind ik dat elke regio zijn eigen smaak heeft. Wij laten die terugkomen in onze producten. De Dockumer droge worst is een perfecte combinatie geworden van smaken van het wad en uit de stad.”

Leverancier van “Premium” vlees

Ook van “Aged Meat” speciaal voor de horeca

Ook voor specials

Bijvoorbeeld Dockumer Droge worst met Kâld Kletske  Bier