Onze nieuwe Chef's soep: Friese uiensoep met bockbier van Kâld Kletske en Dockumer Droge Worst van Dokkumvlees. Met een crouton met Bleu de Wolvega en zuurkoolcrème! Grand Café de Waegh Een grand café waar u terecht kunt voor een heerlijke lunch, diner of gewoon voor een lekker hapje en een drankje. En dit allemaal voor een betaalbare prijs.  We zijn gevestigd in een rijksmonument in het hartje van Dokkum. Het grand café beschikt over meerdere ruimtes, nl. restaurant, serre en bovenzaal. Ons grand café
› Lees verder
Smaak test met nieuwe variant Worst, de Dockumer Droge Worst VS de Sneeker Droge Worst, de laatste worst is wadden rundvlees met een scheut Weduwe Joustra Beerenburg, heel lekker zacht en smaakvol! Gemaakt van Waddenrundvlees: Vlees van koeien van melkveeboeren die in het zogenaamde Waddengebied gevestigd zijn. De boeren doen aan natuurbeheer, dit houdt in dat de boer op een manier werkt die het behoud en/of de verbetering van de kwaliteit van natuur en landschap stimuleert. Het zogenaamde Waddengebied waar de
› Lees verder
De Dockumer Droge Worst is ook heerlijk in een "Zomerse Herfstsalade"   Snij de worst in 4 lange delen, en dan als kleine stukjes snijden (formaat tand)   Als basis Rucola, aangevuld met verse spinazie, biet, wortel, (buffel)mozzarella, quinoa en wat je er maar verder in wil! (Komkommer, tomaat, paprika, rode ui, bonen, maïs, doperwten en geraspte kaas)   Gebruik een goede, lekkere olijfolie, theelepel citroensap, beetje azijn, peper + zout!   Een smakelijk, zonnig en prettig weekend!
› Lees verder
Naast een regionaal biertje, het Kâld Kletske, kan nu ook een stukje worst uit de regio worden gegeten. De 'Dockumer droge worst' is gemaakt van vlees van koeien die elke dag bij het Wad rondlopen, met daar doorheen een flinke scheut bier uit Dokkum. Bedenker is Gerbrand Nicolai, die het vlees van zijn schoonvader gebruikt en het bier van goede vrienden. "Mijn neef is bovendien de beste worstenmaker van Nederland. Eén plus één plus één is drie en dat blijkt
› Lees verder
Het worst verhaal gaat verder! De Dockumer Droge Worst (Worst van Wadden rundvlees* met Kald Kletske) is inmiddels een succes in Dokkum en Noord Friesland, ze wordt als zeer smaakvol ervaren en de meeste mensen zijn blij dat er weer worst bestaat uit 100% rundvlees ipv varkensvlees. Maar we gaan verder met smaken, naast de worst met Kald Kletske Hoppig bier gaan we ook varianten maken met Frysk Hynder Whisky en Weduwe Joustra Beerenburg. De eerste worsten zijn inmiddels gemaakt met Frysk
› Lees verder
18-09-2018 Lokaal ondernemerschap zorgt voor nieuw product in worst- en bierschappen: Dockumer droge worst DOKKUM – Lokaal ondernemerschap, vlees uit de streek en biermerk Kâld Kletske kwamen afgelopen week samen bij de lancering van een nieuw product in de vlees- en bierschappen van Dokkum: de Dockumer droge worst. Een ambachtelijk stuk droge worst, bereid met vlees dat gedragen is door koeien die dagelijks wandelen op het wad én met de smaak van een scheut lokaal bier uit Dokkum. De beste Worstmaker
› Lees verder
In de Dockumer droge worst zit geen varkensvet. "Daardoor krijg je echte droge worst", vertelt Nicolai. "Door het vlees gooien we een flinke scheut bier, waardoor de worst een lekkere hoppige smaak krijgt." Niet alleen Nicolai is tevreden over de smaak. Op de Admiraliteitsdagen in Dokkum kreeg het publiek alvast een voorproefje. De reacties waren positief. "Iedereen is zeer te spreken over de worst."

Gerbrand Nicolai van de Dockumer droge worst

Nicolai heeft inmiddels de smaak te pakken. "Ik heb plannen
› Lees verder
Naast een regionaal biertje, het Kâld Kletske, kan nu ook een stukje worst uit de regio worden gegeten. De 'Dockumer droge worst' is gemaakt van vlees van koeien die elke dag bij het Wad rondlopen, met daar doorheen een flinke scheut bier uit Dokkum. Bedenker is Gerbrand Nicolai, die het vlees van zijn schoonvader gebruikt en het bier van goede vrienden. "Mijn neef is bovendien de beste worstenmaker van Nederland. Eén plus één plus één is drie en dat blijkt
› Lees verder
Kom zelf proeven tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum! Tijdens de Admiraliteitsdagen in Dokkum kun je de Dockumer Droge worst zelf proeven, we staan het gehele weekend op de Markt tussen diverse "foodtrucks" Foto: Peter Tromp