In de Dockumer droge worst zit geen varkensvet. “Daardoor krijg je echte droge worst”, vertelt Nicolai. “Door het vlees gooien we een flinke scheut bier, waardoor de worst een lekkere hoppige smaak krijgt.”

Niet alleen Nicolai is tevreden over de smaak. Op de Admiraliteitsdagen in Dokkum kreeg het publiek alvast een voorproefje. De reacties waren positief. “Iedereen is zeer te spreken over de worst.”

Gerbrand Nicolai van de Dockumer droge worst

Nicolai heeft inmiddels de smaak te pakken. “Ik heb plannen voor een worst uit Bolsward. Daar hebben ze heel goede whisky. En whisky en worst passen ook uitstekend bij elkaar. Ik heb vanmiddag al even gebeld, maar ze hebben me nog niet teruggebeld.”

Ik heb ook al plannen voor ‘whiskyworst’ uit Bolsward.

Gerbrand Nicolai

De worst wordt gemaakt door Lieuwe Weidenaar in Dokkum en is onder andere te koop bij supermarkten in de regio. De verkooppunten worden de komende week uitgebreid naar de rest van de provincie. Het ‘Kâld Kletske’ werd al in 2014 ontwikkeld.

Je hoort het hier!

Geplaatst op: 21 september 2018

‹ Ga terug naar overzicht