Het worst verhaal gaat verder!

De Dockumer Droge Worst (Worst van Wadden rundvlees* met Kald Kletske) is inmiddels een succes in Dokkum en Noord Friesland, ze wordt als zeer smaakvol ervaren en de meeste mensen zijn blij dat er weer worst bestaat uit 100% rundvlees ipv varkensvlees.

Maar we gaan verder met smaken, naast de worst met Kald Kletske Hoppig bier gaan we ook varianten maken met Frysk Hynder Whisky en Weduwe Joustra Beerenburg. De eerste worsten zijn inmiddels gemaakt met Frysk Hynder Whisky en Weduwe Joustra Beerenburg worst staat voor volgende maand op de planning.

Ook de Frysk Hynder Whisky en Weduwe Joustra Beerenburg worsten bestaan uit Waddenrundvlees plus een scheut drank, dus Frysk Hynder Whisky of Weduwe Joustra Beerenburg, het zelfde principe als Kald Kletske. Uiteraard is deze smaak geheel anders dan de Dockumer Droge Worst!

De nieuwe varianten liggen nog niet in de supermarkt, we zijn nog in “smaak ontwikkeling” en tot die tijd moet je “het doen” met de Dockumer Droge Worst.

Wat onze smaak bevindingen zijn omtrent die nieuwe varianten lees je binnenkort hier, tot die tijd, smakelijk!

 

 

* “Waddenvlees, dat is vlees van koeien die grazen in het Waddengebied. De koeien van de melkveehouders die Waddenrundvlees leveren lopen tenminste het gehele weideseizoen buiten. Dat zijn minimaal 120 dagen van het jaar en tenminste zes uur per dag. Doe ze dat maar eens na ? De boeren in dit gebied doen aan natuurbeheer, dat betekent dat de boer het behoud en de verbetering van de kwaliteit van natuur en landschap stimuleert.”

Geplaatst op: 28 september 2018

‹ Ga terug naar overzicht