Bierbrouwerij Dockum

Dit bier is karakteristiek, maar vooral toegankelijk van smaak. Gastheerschap begint met een Kald Kletske. Achter ons huisgebrouwen bier schuilt een bijzonder verhaal en dat proef je direct.

Bierbrouwerij De Hoge Stins werkt samen met Admiraals Bierbrouwerij Aldtsjerk. De 200 liter Speidel installatie van Bierbrouwerij De Hoge Stins werd in de Aldtsjerker brouwerij geplaatst, waardoor de brouwers in staat zijn om batches vanaf 150 liter tot 1000 liter te brouwen. In de loop van 2016 werd de Speidel-installatie echter verkocht en worden alle bieren van De Hoge Stins gebrouwen door Admiraals Bierbrouwerij. In 2016 werd er 100hl bier gebrouwen.

Op zaterdag 26 augustus 2017 kwam Sytze Hoogstins te overlijden. Hij was ernstig ziek.

Het Kâld Kletske bier blijft echter bestaan. Het directieteam van Probo in Dokkum opende eind augustus een bierbrouwerij in de stad. De brouwerij heeft onderdak in het voormalige Adfunturepark, dat twee jaar geleden failliet ging. Het pand is geschikt gemaakt voor de komst van brouwketels en vergistingtanks en de inrichting van een keuken en een bierproeverij.

De Dokkumer brouwerij gaat Kâld Kletske-biertjes produceren, speciaal biertjes die ontwikkeld zijn door wijlen Sytze Hoogstins. Na de officiële opening van Bierbrouwerij Dockum kan er gemakkelijk 50.000 liter per jaar gebrouwen worden van de bekende biertjes van Kâld Kletske. Maar ook is het mogelijk om hier een geheel eigen biertje te brouwen, van een bierproeverij te genieten of een hapje te eten in het bijbehorende restaurant. De eigenaren van de brouwerij zitten nog volop ideeën voor de toekomst, daar is dit pand uitermate geschikt voor.