Dockum Vleesch

Dockum Vleesch is in 2014 gestart met projecten voor vleesbedrijven waaronder Slachthuis Dokkum, Vion en Weidenaar Retail. Dankzij een groot netwerk en kennis en kunde in de vleessector wordt in 2018 de Dockumer droge worst met een scheut Kâld Kletske Hoppig; bedacht. Het idee voor deze Dockumer Worst komt van Gerbrand Nicolai. “Het idee voor deze worst plopte zo bij me op. Ik zag in het netwerk van mensen om me heen de perfecte mix voor een product. Daarna ging het snel. Ik bracht Lieuwe het bier, en hij maakte er worst van. De smaak was bijzonder verrassend en is een aanwinst in zowel het worstenschap in de supermarkt, als in delicatessenzaken en horecagelegenheden in de regio.”

Dockum Vleesch Horeca

Dockum Vleesch BV heeft de gehele keten in eigen beheer. Iedere koe wordt geselecteerd, geslacht en verwerkt in eigen beheer. Daardoor kan Dockum Vleesch een kwalitatief hoogwaardig stuk vlees aanbieden. Denk hierbij aan Biologisch Vlees uit Nederland, Duitsland & Oostenrijk maar ook Waddenrundvlees van koeien van melkveeboeren die in het Waddengebied rond Dokkum gevestigd zijn.

Onder andere voor de Bierbrouwerij in Dokkum (Bierbrouwerij Dockum) en KB Food & Drinks leveren we biologisch vlees en waddenrund, tevens biologisch varkensvlees en alle (biologische) worst.